fredag 22 mars 2019

Anekdot - essäer, podd och filmer från Sveriges främsta forskare

Anekdot är ett bra exempel på hur forskare kan nå ut till en bred publik och skapa intresse kring sina ämnen, enligt en nyhet på Universitetsläraren, Bildningspodden har vuxit till ett digitalt magasin. Tjänsten består av tre tjänster: en populär podd (Bildningspodden), essäer och filmer. bakom sajten ligger Stockholms universitet och Kungliga Vitterhetsakademien.

Anekdot är det digitala bildningsmagasinet där Sveriges bästa forskare berättar, förklarar och fördjupar. I våra ljudessäer återupplever du historiska händelser och förstår bättre vad de betytt för världshistorien. Med våra videofilmer får du grepp om de där begreppen, företeelserna eller teorierna du hört talas om men aldrig riktigt begripit. Och i Bildningspodden fortsätter du att höra intresseväckande samtal om historiska personer, epoker, konstverk och idéströmningar.

Här ser du ett smakprov i form av en förklaring på varför vi säger "Aj!" när något gör ont. Den som har svaret är Lars Nordgren, språkforskare och fil. dr i grekiska vid Stockholms universitet.

Inga kommentarer: