lördag 14 december 2019

Studio UKÄ - intervju med mig

Jag blev nyligen intervjuad av Andrea Amft från UKÄ (Universitetskanslersämbetet) som en del av en ny satsning på inspelade intervjuer genom en YouTube-kanal, Studio UKÄ. Jag svarar på frågor om digitalisering inom högre utbildning, använding av digitala verktyg i klassrummet och omvärldsutveckling.

I kanalen just nu hittar du också intervjuer med UKÄs generaldirektör Anders Söderholm, Max Scheja, professor i högskolepedagogik vid Stockholms universitet och Emma Wikberg, lärare och pedagogisk ambassadör vid Stockholms universitet. Flera intervuder följer.

3 kommentarer:

Suzanne Pathkiller sa...

Vilken bra intervju Alastair! Du lyckades formulera vad jag skulle säga att de flesta av oss som jobbar med IKT tycker. Kommer dela med så många som möjligt!
God Jul och Gott Nytt!
Sue Pathkiller

Alastair Creelman sa...

Tack Suzanne!

Unknown sa...

Tack Alastair- jätteintressant fortsättning på ONL 192:s diskussioner!
Känner samma dilemma med våra lärare på KI- de orkar inte ta in mer och behöver verkligen hjälp och stöd i onlinelärandet. Just nu tufft med införingen av Canvas som LMS med allt vad det innebär. Bra tanke att börja flippa våra möten- då skulle vi få mer diskussionstid och successivt bli mer och mer naturligt att göra det även i kurserna.
Vore verkligen bra med vissa nationella onlinekurser så att inte alla behöver uppfinna hjulet på alla olika lärosäten- det skulle kanske likna de nationella riktlinjerna för medicin och vård.
/Katarina