tisdag 24 september 2019

SnackVids - skapa text från YouTube-filmer

SnackVids är ett enkelt webbaserat verktyg som omvandlar tal till text på YouTube och låter dig söka efter nyckelord. Du lägger in bara webbadressen til filmen och SnackVids omvandlar tal till text. Om filmen är en presentation eller har en tydlig struktur kan SnackVids även dela upp manuset i avsnitt. Sedan kan du söka efter nyckelord i texten och kan hoppa fram i filmen till just det ord eller begrepp du söker.

Som vanligt med automatiska tal-till-text verktyg så fungerar det bäst på engelska och när talaren talar tydligt. Men oftast får du en ganska bra text som du sedan kan redigera. Läs mer på Richard Byrnes bloggpost om SnackVids och titta på hans korta instruktionsfilm nedan.

1 kommentar:

Ilka Nagel sa...

Hej
väldigt spännande! men verkar bara fungera med filmer på engelska. Vi letar just nu efter ett motsvarande program så vi kan skapa ett sökbart transcript för undervisningsvidoes. Studio (tredjepart plugin för Canvas LMS) skapar ett automatiskt transcript för filmer (även på svenska och norska), men det går inte (ännu?) att kopiera det på ett enkelt sätt.//Ilka