måndag 16 maj 2022

Karta över europeiska edtechföretag

Photo by Daniel Korpai on Unsplash
Nu lanseras en europeisk edtechkarta: the European Edtech Map, som vid lansering redan har över 1000 edtechbolag registrerade. Syftet med kartan är att skapa en översikt över det dynamiska europeiska landskapet av edtechbolag, en marknad som är under stark utveckling.

"Vårt uppdrag är att stödja tillväxten av den europeiska Edtech-sektorn och att stärka det paneuropeiska Edtech-ekosystemet." Beth Havinga, VD för European Edtech Alliance.

“Kartan kommer vara ett kraftfullt verktyg för att presentera den snabbväxande europeiska edtechmarknaden på. Den kommer att användas av investerare, inköpare, media, beslutsfattare inom EU och lokala myndigheter.” Svenia Busson, första ordförande i European Edtech Alliance.

Den europeiska edtechkartan kommer göra det lättare för både nystartade företag och etablerade företag att hitta varandra för eventuella partnerskap eller för att analysera marknaden och konkurrensen. Över tusen företag är redan listade nu vid lansering, men fler väntas tillkomma i snabb takt.

Läs mer i ett pressmeddelande från Swedish Edtech Industry.

Inga kommentarer: