torsdag 16 juli 2009

Marknadsföring via sociala nätverk

Många universitet har börjat marknadsföra sig via sociala nätverk som Facebook, YouTube, Twitter, Flickr och iTunes. En av dem som har kommit längst är Texas A&M University som använder alla dessa kanaler på ett integrerat sätt. De har skapat profilerade hemsidor i iTunes U, Facebook och YouTube och har dessutom en snygg rekryteringssida, Do you wonder?, som samlar ihop alla kanaler och ger intresserade möjligheten att delta i diskussionen via en mängd sociala medier.

I en intervju med nättidningen Campus Technology (Texas A&M takes an active approachto social media marketing) berättar marknadsdirektören Diane McDonald att satsningen har krävt mycket hårt arbete trots att verktygen är gratis. Man ska se till att alla kanaler förmedlar ett konsekvent budskap och att det händer saker hela tiden. Väldigt mycket innehåll skapas av studenterna själva (framför allt video) och den bästa marknadsföringen är det som sker via diskussioner mellan studenter på Facebook, Twitter mm (som kallas för "word of mouse", jmf "word of mouth").

Portalen Do you wonder? används som universitetets primära rekryteringskanal medan den officiella webbplatsen innehåller information om den akademiska verksamheten.

Inga kommentarer: