måndag 15 juni 2015

Pinterest i undervisning

In A Quiet Corner Of The Cosmos ... by trekker308, on Flickr
Creative Commons Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 2.0 Generic License  by trekker308

Pinterest är ett välkänt verktyg för att samla bilder, filmer och länkar kring ett tema, till exempel inspiration till heminredning eller hobby. Men Pinterest kan också användas med fördel i klassrummet och en artikel på sajten Edudemic, The Educator’s Guide to Pinterest, ger dig tips om hur du kan använda verktget med dina elever/studenter.

Först skapar du ett konto och sedan kan du enkelt ladda ner en knapp till din webbläsare så att du kan enkelt lägga till en länk, bild eller film till din Pinterestsida så fort du hittar något bra. När du lägger till något kommer Pinterest att föreslå liknande eller relaterat material som du kanske också gillar. Du kan enkelt söka inspiration genom att kolla andras Pinterestsidor och kopiera därifrån. Tjänsten handlar om att upptäcka, dela och sprida.

Artikeln föreslår flera användningsområden för lärare, bland annat:
  • Samla lektionsplaner. Skapa en sida där du lagrar bra lektionsidéer för framtida behov. Du akn förstås dela den med kollegor och hämta in idéer från andra lärare.
  • Organisera elevernas projektarbete. Ge dem tips på vägen genom en Pinterestsida med bra basmaterial så att de inte behöver leta planlöst i början. Låt dem sedan bygga på ditt startpaket.
  • Skapa litteraturlistor. Lägg ut intressanta artiklar och boktips och sedan uppmuntra eleverna att bygga på samlingen. Alla poster kan kommenteras så man kan skapa diskussion kring boktipsen.
  • Planera ett evenemang eller utflykt. Samla in idéer, tips, inspiration.

Inga kommentarer: