onsdag 5 augusti 2020

Scenarioplanering för skolor under Coronapandemin

CC BY Some rights reserved by RISE
Eftersom ingen kan förutse hur covid-19 kommer att utvecklas under hösten behöver alla utbildnings-organisationer strategier för att kunna hantera olika situationer. Nu finns det en guide för skolor, Scenarioplanering - ett stöd för skolan under Coronapandemin, som har tagits fram av organisationerna som ligger bakom sajten SkolaHemma.se (Skolverket, SKR, UR, RISE m fl). 

Guiden beskriver tre tänkbara scenarios som skolor står inför: öppna skolor med beredskap, flexibla skolor med en blandning av klassrum och distansundervisning, skolor med omfattande restriktioner. Materialet ger konkreta tips på nationell nivå, huvudmannanivå och skolnivå.
 För att understödja det svenska skolväsendet har RISE inom ramen för samverkan i Skola Hemma under försommaren genomfört ett scenarioplaneringsarbete. Syftet med arbetet har varit att ta fram ett stödmaterial för det svenska skolväsendet på nationell nivå, huvudmannanivå och skolnivå. Materialet kan läsas som det är, men för störst effekt rekommenderas att varje berörd organisation på egen hand arbetar vidare med materialet. Stöd för hur ett sådant arbete kan gå till finns i materialet.
Guiden finns nu även på engelska: Scenario planning for schools during Covid-19.

Inga kommentarer: