onsdag 18 april 2012

Infact - nytt gratis mindmapverktyg

Infact är ett helt nytt, kreativt verktyg för att presentera stora mängder fakta på webben. Ett brett samarbete kring svensk forskningsinformation ligger bakom verktyget och de offentliga aktörerna bakom forskning.se har gjort det möjligt för alla intresserade organisationer att installera programvaran.

Med Infact-verktyget skapar man överskådliga multimediala mindmaps av bubblor, där besökaren kan djupdyka i strukturen. De så kallade kunskapsscenerna byggs med hjälp av färdiga moduler för t ex tidslinjer, bildspel, filmer, animationer, texter och bilder. Dessa mindmaps ger en klar och pedagogisk överblick för de som vill presentera omfattande information. Verktyget finns på svenska och engelska, är gjort för samproduktion on-line och har funktion för att översätta färdiga produktioner.

– Infact är ursprungligen framtaget för att presentera forskning, men fungerar lika bra för andra användningsområden, till exempel som lärobjekt inom utbildning eller för att visualisera komplexa samband, presentera organisationer eller projekt, säger Danil Lundbäck, som har tagit fram konceptet Infact.


Källa: Pressmeddelande, Infact

3 kommentarer:

Josefin sa...

Hur skiljer det sig ifrån Prezi?

Alastair Creelman sa...

Visst kan man använda Prezi för mind-mapping men de flesta mindmappingverktyg är kommersiella idag. Bra med något som vi kan använda fritt. Inte mycket som är unik idag ;-)

Danil Lundbäck sa...

Jag tog fram Infact som koncept för snart tio år sedan. Redan 2003 frågade jag min vän från arkitektskolan i Stockholm, Adam, sedermera grundare av Prezi, om han ville designa den interaktiva navigationen. Därav likheterna med Prezi.