fredag 11 december 2009

Amerikansk studie visar brister i tillämpning av IKT

En artikel i nättidskriften eCampus News, Survey suggests campus technology is underused, menar att det finns en växande klyfta mellan studenternas användning av IKT och hur IKT tillämpas i klassrummet. En ny studie, 21st Century Campus Report, har frågat 1000 studenter och lärare om hur mycket IKT-användning har ökat under det senaste året. Bland annat ser man att allt fler studenter förväntar sig att det finns trådlösa nätverk på campus och att lärosätet använder en lärplattform.

Men färre studenter än tidigare tror att sina utbildningar förbereder dem för att kunna använda IKT i arbetslivet och mindre än hälften anser att IKT integreras helt i utbildningen. Studenterna använder nätet som en självklarhet men många lärare hinner inte hänga med i utvecklingen på grund av brist på kompetensutveckling och tid.

Enligt en lärare i undersökningen:
"I think they're (lärarna) interested, but they could be intimated by technology ...... I think there is the desire to learn, but I don't think schools have the time or the resources to teach it to faculty."

Inga kommentarer: