tisdag 29 november 2011

Ämnesbevakning med sociala medier


Som en del av en seminarieserie, 21 digitala saker, för personal vid Linnéuniversitetet presenterade   jag ett antal verktyg som du kan använda för att följa de senaste nyheterna och artiklarna inom ditt ämnesområde (klicka på bilden för att starta inspelningen). I stället för att ständigt kolla massor av olika webbsidor, bloggar, databaser och sökningar kan du få in alla på en enda sida. Verktyget Netvibes hjälper dig bevaka ditt ämne eller affärsområde på ett effektivt sätt. Dessutom kan du skapa en publik sida och dela din bevakning med studenter eller kollegor.

Dessutom visar jag verktyg som hjälper dig samla dina bokmärken och referenser på nätet: Delicious och Diigo. Dessa kallas för social bookmarking och låter dig och dina kollegor eller studenter skapa gemensamma länklistor och även följa vad experterna inom området läser dag för dag.

Med Twitter kan du och dina studenter skapa nätverk med andra lärare och forskare och tipsa varandra om bra länkar. Presentationen visar exempel på hur du kan använda dessa tjänster för att filtrera och ta kontroll över informationsflödet.

Inga kommentarer: