torsdag 10 januari 2013

Skolpennan - skolinformation i en app

Skolpennan.se
Dela läxor, händelser och skolinformation. Gör bedömningar eller rapportera frånvaro direkt i klassrummet och meddela vårdnadshavare direkt. Följ klassens och vännernas statusuppdateringar och missa aldrig en läxa eller en idrottsdag, oavsett om du är en vårdnadshavare eller en elev. Detta gör en ny gratis app för skolor som heter Skolpennan enligt ett pressmeddelande på NewsdeskNy mobil tjänst gör succé i skolvärlden.

Med hundratals aktiva användare från mer än 40 skolor spridda över hela landet växer Skolpennan.se kraftigt sedan smyglanseringen i slutet av förra året, och antalet nya användare ökar för varje dag. Att dela och kommentera läxor, bilder, bedömningar, status och andra skolhändelser mellan elever, lärare och vårdnadshavare har blivit en framgång för Skolpennan.se.

Skolpennan.se är en mobil och webbaserad app som tar de sociala nätverken in i skolvärlden och förändrar sättet elever, lärare och vårdnadshavare kommunicerar. Intresset för den nya tjänsten och möjligheten att få alla skolhändelser direkt i mobilen är stort och nu släpper Skolpennan den officiella tjänsten med stöd för flera skolfunktioner samt Facebook och Instagram som är öppen och kan köras på alla mobiler och i webben.

”Skolpennan.se är något helt nytt för skolan på flera sätt. Med skolpennan öppnar vi på locket till skolvärlden och låter alla parter få samma insyn och möjlighet att påverka dialogen som i andra sociala nätverk, något som efterfrågas av både elever och vårdnadshavare som idag är vana vid denna typ av kommunikation.” – säger Peter Mattsson en av grundarna till Skolpennan.se.


Facebook-app: www.facebook.com/appcenter/skolpennan
Webb-app: www.skolpennan.se/system

Inga kommentarer: