måndag 10 oktober 2016

Guldäpplets vinnare utsedda

Guldäpplets Särskilda Pris för lärare som uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it går i år till två lärare i svenska som andraspråk: Anna Kaya, Stockholms universitet, och Hülya Basaran, Högskolan Väst.

– De har inte bara använt digitaliseringens möjligheter vid inlärning av svenska för nyanlända barn och ungdomar, utan också bidragit till en positiv utveckling inom detta viktiga område i hela landet, säger Helena Dal, Statens medieråds representant i Guldäpple-juryn.

Anna Kaya och Hülya Basaran valdes ut bland mer än hundra lärare som nominerats till lärarpriset Guldäpplet 2016. Kaya och Basaran kommer att få ta emot priset vid en ceremoni på Skolforums scen på Stockholmsmässan i Älvsjö den 31 oktober.

Guldäpplet är ett lärarstipendium, som för femtonde året delas ut till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält.

Källa: Pressmeddelande, Statens Medieråd.

2 kommentarer:

Hülya Basaran sa...

Hej!

Jag har följt din blogg länge, och dina inlägg och tips har verkligen varit betydelsefulla i mitt arebete! Speciellt Flexspaningar som jag fått i min mailbox varje vecka :)

Tack för grattis!

Hälsningar
Hülya Basaran

Alastair Creelman sa...

Tack så mycket och grattis!