onsdag 26 oktober 2016

Webbpedagog – ny bloggtjänst för pedagoger
Internetstiftelsen i Sverige, IIS, lanserar Webbpedagog, en ny tjänst för lärare och pedagoger som vill dela med sig av sitt arbete och samtidigt lära sig mer om webbpublicering. Pedagogerna som är med får en egen webbadress, utbildning i Wordpress och möjlighet att ta del av andra pedagogers material.

– Vi har startat Webbpedagog eftersom vi vet att medvetna webbanvändare tar ansvar för sina aktiviteter online. Alla som jobbar i skolan har en viktig roll på internet. I våra undersökningar om internetanvändande ser vi att det finns ett kunskapsglapp mellan pedagoger och deras elever – och det glappet vill vi minska, säger Kristina Alexanderson, chef för IIS skolsatsningar.

Genom tjänsten Webbpedagog får pedagoger lära sig att jobba med en egen sajt i publiceringsverktyget Wordpress. Det är enkelt att registrera sig genom att ange sina personuppgifter och välja ett unikt domännamn. Kopplat till Webbpedagog finns också ett grupp i sociala medier där den som registrerat sin sajt kan utbyta erfarenheter och skapa dialog med andra som också driver webbpedagogsajter.

– Vi hoppas att fler pedagoger och lärare via Webbpedagog vill både utveckla sin digitalkunskap och koppla sitt internetanvändande till sitt arbete, säger Kristina Alexanderson.

Läs mer om Webbpedagog.se
Steg-för-steg videoguide till hur du kommer igång med din blogg.

Källa: Pressmeddelande, Cision (26 okt 2016)

Inga kommentarer: