lördag 31 januari 2015

Eliademy - gratis lärplattform som växer

Den finska molnbaserad opensource lärplattformen Eliademy finns nu på 31 språk, inklusive svenska, och ger dig möjlighet att enkelt skapa en nätbaserad kurs helt gratis. En kurs kan innehålla alla basfunktioner som finns i vanliga lärplattformar (multimedia, forum, inlämningsuppgifter, prov, lagring osv) och du kan skapa en ny kurs inom några minuter (se filmen). Många lärare erbjuder sina kurser gratis men det går också att ta betalt.

- Eliademy stöder lärare och elever med ett gratis online klassrum som möjliggör för dem att skapa, dela och hantera kurser. Bland annat universitet, högskolor, handledare och hobbyföreningar är exempel på de som kan ha nytta av det här gratis inlärningssystem och kursmaterialet som skapats av lärarna kommer alltid tillhöra dem. Med det smarta och vänliga samspelet, snabba och enkla verktyg, kan lärare involvera eleverna med verktyg så som diskussionsforum, videon, bilder, nyhetsflöden, visuella notifieringar och kalender, närsomhelst, från världens alla hörn.

Eliademy är inte bara för enskilda lärare, den kan användas av en organisation som egen lärplattform med en kostnad på €8 per användare per år (läs mer).

Inga kommentarer: