onsdag 31 mars 2010

Amerikanskt universitet ska ger alla studenter en iPad

Apples nya läsplatta/handdator, iPad, kan väl leda till en förändring i hur studenterna kommer åt sitt kursmaterial och litteratur. Amerikanska Seton Hill University i Greensburg, Pennsylvania kommer att förse alla sina heltidsstudenter med var sin iPad till hösten 2010. De ska sedan kunna ladda ner alla sina kursböcker och komma åt andra e-böcker och e-tidskrifter som lärosätet prenumererar på.

Det här är en del av ett större initiativ för att främja IKT-användning vid universitetet, Griffin Technology Advantage. Man kan förstås undra om det är bra att låsa sig till en leverantör men snart kommer Apples konkurrenter med liknande lösningar och frågan är vad det här betyder för utbildningsbranschen, biblioteken och läromedelsförlagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att dagens unga är vana vid att läsa från en skärm. Det gör att iPad lättare accepteras av dem än av något en något äldre undervisande personal. Läromedelsföretagen får nya utmaningar i den nya tekniken. De kommer säkert att kämpa för att kunna tjäna pengar även på denna teknik. Frågan är om det kommer att kosta mera eller mindre för oss som konsumenter av böcker.