onsdag 8 februari 2017

Hypothes.is - kollaborativt anteckningsverktyg

Hypothes.is är ett gratis webbverktyg som låter dig spara anteckningar på webbsidor, artiklar och rapporter och dela dina anteckningar med en klass eller kollegor. Du kan skapa en grupp som kan sedan skriva anteckningar och samla citat från flera artiklar. Alla i gruppen kan sedan se alla anteckningar och citat som gruppen har samlat och kommentera dem. Verktyget kan också användas helt privat för att samla bra citat och anteckningar till din forskning. Du kan också tagga dina anteckningar så att du enkelt kan hitta allt relaterat material.

Hypothes.is är enkelt att installera som en knapp på din webbläsare (helst Chrome). Du klickar bara på knappen och du får en arbetsyta till höger om webbsidan du tittar på. När du hittar ett bra citat till exempel, kan du enkelt tipsa kollegor via Twitter, Facebook eller e-post. När en kollega klickar på din länk går den direkt till citatet i texten.

Det finns många möjligheter med verktyget i undervisning. Läs gärna en artikel om verktyget av Sue Beckingham, Hypothes.is – a digital annotation tool for collaborative and active reading.

Inga kommentarer: