måndag 23 mars 2020

Samlingsplats för webbinarier om Zoom, Canvas och Kaltura

Photo by cottonbro from Pexels
Det finns nu många webbinarier för att hjälpa lärare anpassa sig till nätbaserad undervisning och SUNET har startat en samlingssida, Zoom-Canvas-Kaltura café, där du hittar aktiviteter från olika lärosäten. Tanken är att alla som arrangerar webbinarier som kan vara av intresse för lärare utanför det egna lärosätet kan annonsera hos SUNET.
I kristider hjälps vi åt och det här initiativet går under devisen "Sharing is caring". Behöver du planera om din undervisning från campus till distans pga Corona? Arbetar du vid något av de lärosäten i Sverige som använder videomötesverktyget Zoom, lärplattformen Canvas eller mediatjänsten Kaltura? På den här sidan samlar vi information om resurser samt webinar anordnade av lärosätena själva, som alla är välkomna att delta vid.
Bland annat denna vecka kan jag rekommendera ett webbinarium, Zoom hacks, onsdag 25 mars, med tips om smarta funktioner och metoder i Zoom som du inte visste fanns. Om du organiserar ett webbinarium som externa får delta i får du gärna ta kontakt med de ansvariga på SUNET.
Har du erfarenhet av nätundervisning (distans/online osv) och kan tänka dig att dela med dig av dina erfarenheter till andra lärare vid svenska lärosäten? Bra! Lägg in ett pass i dokumentet nedan där du anger datum, tid, rubrik på webinaret, länk till ditt Zoom-rum samt e-post.
Planeringsdokument för att sprida gemensamma lärosätesresurser i Coronatider

Inga kommentarer: