tisdag 2 mars 2021

Ny podd om digital kompetens i skolan

Photo by Kaboompics .com from Pexels

Digital kompetens ingår i läroplanen 2017 och Internetstiftelsen har sedan dess erbjudit resurser och lektioner för att hjälpa lärare under rubriken Digitala lektioner. Här finns det mängder av filmer och lektionspaket för alla årskurser. Nu kommer även en podd, Digitala lektioner- en lärarpodd, ledd av Kristina Alexanderson

I mars släpper Internetstiftelsen ”Digitala lektioner- en lärarpodd” ledd av Kristina Alexanderson. Det är ett kort fortbildningsformat för lärare som ska stötta dem i arbetet med digital kompetens i undervisningen. Podden kommer att fokusera på det praktiska utförandet, det vill säga, hur lärare undervisar elever i området digital kompetens.

- Vi pratar om hur du som lärare kan arbeta med digital kompetens i din undervisning till dina elever. Vi vill bredda ingångarna så att du ser att det finns många sätt att förstå och närma sig digital kompetens med eleverna, säger Kristina Alexanderson.

Podden kommer att släppas den 2 mars, den består av 14 delar. Du kommer bland annat att kunna lyssna på Susanne Linde som pratar om vikten av källtillit bland yngre elever, och på skoldebattören Maria Wiman som pratar om att dela saker på internet och vad det kan leda till för konsekvenser. 

Inga kommentarer: