måndag 23 november 2009

Inlämningsuppgifter bör publiceras i stället

Inlämningsuppgifter ingår i så gott som alla utbildningar men nästan ingen får läsa dem bortsett från läraren. Sedan försvinner uppgiften eller i bästa fall får den plats på klassrummets anslagstavla eller liknande. Varför inte helt enkelt be studenterna att publicera sina uppgifter på nätet och därmed gör dem synliga för vänner, släktingar och andra intresserade?

En utmärkt artikel av Lisa Nielsen på bloggen The Innovative Educator (21st century educators don't say "hand it in." They say "publish it.") undrar varför det fortfarande är relativt få lärare som ber sina studenter att publicera sitt arbete på nätet trots att det finns många bra, enkla och gratis verktyg för ändamålet. Artikeln ger flera praktiska förslag på hur du som lärare kan börja med öppnare och för studenten mer stimulerande uppgifter.

2 kommentarer:

The Innovative Educator sa...

Tack för att du delar min tjänst med läsarna. Jag hoppas att du fortsätter att läsa min blogg och dela med viktiga budskap som detta med din publik. Jag använde Google Translate för att skriva detta. Vänligen pardon översättningsfel.
Lisa Nielsen
Den innovativa Educator

Alastair Creelman sa...

Actually the translator did quite a good job! Thanks for the comment and that you actually tracked down the post!