torsdag 3 mars 2011

Lunds Universitet nu på iTunes U


Lunds Universitet blir nu det tredje lärosätet i Sverige som distribuerar sina föreläsningar och informationsfilmer via Apples iTunes U plattform. Förra året gick Högskolan Dalarna, Malmö Högskola och UR med och Dalarna gjorde storsuccé nästan direkt när kursen Arabic for beginners blev en av världens mest nedladdade kurser.

Redan nu har Lund lagt ut många informationsfilmer  men de kommer att fylla på med föreläsningar och annat kursmaterial. Du behöver först ladda ner iTunes till din dator för att komma åt detta material. När du har gjort det kan du se föreläsningarna antingen på datorn eller ladda ner dem till mobilen. All utbildningsmaterial i iTunes är gratis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vet du om lärosätena som använde iTunes U har hunnit göra någon utvärdering, alt har du koll på hur framgångsrikt det har blivit? mvh Linda, UB

Alastair Creelman sa...

Många studier bland de utländska lärosätena men lite för tidigt för de svenska. Som sagt Dalarna blev världsberömd i fjol. Open UNiversity har gjort flera studier om iTunes U - cirka 13 000 nya studenter har rekryterats på grund av att de har läst en del av kursen i förväg via iTunes och liknande OER-kanaler.