tisdag 28 juni 2011

Högskolan i Borås släpper app för mobilt lärande

EconBiz App by DieZBW, on Flickr
Högskolan i Borås är bland de första lärosätena i landet som satsar på att ta fram en webbapplikation för mobilt och flexibelt lärande. Nu kan den som studerar på distans ta med sig föreläsningarna vart som helst och på ett enkelt sätt kommunicera med lärarna via mobiltelefonen.

– Tänk dig att du pendlar till jobbet eller sitter på barnens tennisträning samtidigt som du lyssnar på en föreläsning, säger Rolf Hasslöw, en av projektledarna för högskolans senaste app-satsning.

Tanken är att appen ska ha få men användbara funktioner såsom film och ljud – så att man ska kunna titta och lyssna på föreläsningar, en anslagstavla där lärare till exempel kan meddela om en föreläsning blivit inställd och en meddelandefunktion där studenter och lärare kan kommunicera direkt som via en chatt.

Projektets initiativtagare Rolf Hasslöw, Ingrid Johansson, och Carina Waldén har inspirerats av trenden bland många utländska lärosäten att lägga kursmaterial utanför de traditionella läroplattformarna och använda sig av mobila applikationer, såsom mobiltelefoner, laptops och läsplattor.  I september börjar den testas av studenter på den första pilotkursen Patent, varumärke och design – information som inspiration, en distansutbildning på 10 högskolepoäng. Flera kurser kommer i framtiden att finnas tillgängliga via mobilen, till exempel Bloggens teori och praktik och Bilddigitalisering av kulturarvet.
I april släppte Högskolan i Borås appen HB Student med allmänna funktioner som matsedel, tentaanmälan och schema.

Källa: pressmeddelande på Forskning.se.

BILD:Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic License by  DieZBW 

Inga kommentarer: