måndag 5 september 2011

Öppen kurs: Social media and open education

Ännu ett exempel på en öppen, gratis och nätbaserad utbildning (en s k MOOC - Massive Open Online Course) erbjuds av kanadensiska University of Regina. Kursen heter Social media and open education och går under hösten. Du kan läsa kursen som en registrerad student vid universitetet eller helt gratis som distansstudent. Bara de registrerade studenterna kommer att få poäng men oregistrerade studenter kommer att få ett intyg att de har fullföljt kursen.

Kursen undersöker hur sociala medier och öppna lärresurser kan stödja lärande och ger deltagarna möjlighet att prova olika verktyg och metoder i sin egen undervisning. Det finns webbseminarier varje vecka med inlägg och diskussion och studenterna använder bloggar, wikis och forum för att dela med sig av sina erfarenheter. Allt material ligger öppet på nätet. Registrerade studenter får möjlighet till individuell handledning till skillnad från de oregistrerade.

Läs mer om kursen.

Här ser du en trailer för kursen:

1 kommentar:

torun sa...

Jätterolig trailer..som också visar exempel på vad man går igenom på en sådan här kurs. Ett bra sätt att få tips om man samtidigt testar det mesta.. och reflekterar över det i en blogg