torsdag 15 augusti 2013

Skolforum 2013

Skolforum är Nordens största mötesplats för skolutveckling och hålls i år på Älvsjömässan i Stockholm 28-30 oktober. Förutom en stor mässa kring läromedel finns det ett omfattande seminarieprogram. Några höjdpunkter i programmet enligt arrangörerna:

Träffa artisten Petter som berättar om sin skolgång och hur han upptäckte språket, Martin Widmark presenterar projektet En läsande klass och prisbelönta Nacka skolbibliotek berättar om hur de gjort resan från boksamling till pedagogisk resurs.

Organisationen Friends, Forum för levande historia och Emerich Roth är några av de som är på plats för att diskutera kring vårt förhållningssätt till andra. Trivselledarna ger tips på hur leken ger verktyg mot mobbning, och SkolMat Sverige och Anna Nygren diskuterar kopplingen mellan mat och inlärning.

Konflikthantering i professionellt lärarskap och Mentorskap i skola och förskola är några av de böcker kring ledarskap som presenteras av sina författare, och Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet och Sveriges Skolledarförbund är på plats för att diskutera karriär.

Inträdet till Skolforum är 300 kr och det finns dessutom grupprabatter.

Inga kommentarer: