tisdag 17 november 2015

Korta nätkurser för yrkesverksammaDet finns ett växande behov av flexibla korta fortbildningskurser för yrkesverksamma och nu lanserar Högskolan Väst ett nytt koncept inom området, Kortkurser. Det handlar om nätbaserade uppdragsutbildning i form av kurser på 1,5 högskolepoäng som vänder sig till arbetsgivare som vill köpa kursplatser till sin personal. Varje kurs motsvarar en veckas studier och man får stor flexibilitet i hur man studerar. Enligt ett pressmeddelande från Högskolan VästNytt utbildningskoncept lanseras på Högskolan Väst, består utbudet just nu av följande kurser:
  • Hälsa på arbetsplatsen - Organisationshälsa 1,5 hp
  • Personalekonomi - ett sätt att tänka 1,5 hp
  • Personalekonomi - något att räkna med 1,5 hp
  • Konflikter i arbetslivet 1, 5 hp
- Ytterligare en handfull blir klara under hösten. Vår första kurs ”Hälsa på arbetsplatsen” har testats av en grupp, bestående av både interna och externa deltagare, med positiv feedback både på innehåll och form. Kortkurserna är individanpassade och är därför ett bra komplement till våra ordinarie uppdragsutbildningar som upphandlas för grupper, säger Ingrid Elison, som sedan några månader tillbaka är verksamhetsledare för kortkursverksamheten på Högskolan Väst.

Högskolan har arbetat fram konceptet utifrån företag och andra verksamheters behov och innebär en hel del nytänkande vad det gäller antagningsrutiner och pedagogik.

-Högskolan har en ambition att i än högre grad bli en aktör som medverkar till att säkra arbetslivets kompetensbehov. Då räcker det inte att bara göra mer av det vi redan gör utan man måste hitta nya former. Vi tror att kortare insatser som du själv kan påverka start- och sluttid för passar en yrkesverksam, säger Ingrid Elison.

Mer om Kortkurser

Källa: Pressmeddelande från Högskolan Väst, Nytt utbildningskoncept lanseras på Högskolan Väst.

Inga kommentarer: