torsdag 6 april 2017

2 nya internetguider

Internetstiftelsen i Sverige (IiS) har publicerat två nya guider.

Den första guiden, Algoritmer – så påverkar de din vardag, är väldigt aktuell för att den förklarar i enkla termer hur de stora nättjänsterna använder algoritmer för att analyserar vårt beteende på nätet och leverera anpassade sökresultat. Vad är algoritmer och hur påverkar dem våra liv idag? 

- Varför har algoritmer för sortering och prioritering av information blivit så betydelsefulla? Den främsta anledningen är att vi numera möter information i olika kanaler i sådana stora mängder att enbart mänsklig hantering av den i princip är omöjlig. Hur skulle vi exempelvis kunna hantera de hundratusentals träffar som sökningar på nätet ger om vi inte fick hjälp att prioritera resultaten? Det här är guiden för dig som vill lära dig mer om de algoritmer som påverkar oss alla.


Den andra guiden, Introduktion till internet för äldre, ger praktiska pedagogiska råd till alla som vill hjälpa äldre släktingar och vänner att komma igång med internet.
 
- Det här guiden bjuder på tips och pedagogiska insikter för dig som vill hjälpa årsrika släktingar, vänner eller bekanta att dra nytta av nätets många möjligheter.

Läs mer i ett pressmeddelande från IiS.

IiS har en omfattande samling internetguider som kan användas för egen utveckling eller som läromedel i klassrummet.

Inga kommentarer: