tisdag 18 april 2017

Kritiskt tänkande - ny gratis e-bok

Nätverket SNH (Samverkan för nätbaserad högskoleutbildning) har publicerat en ny öppen e-bok om ett väldigt angeläget område, Kritiskt tänkande - en introduktion. Boken har skrivits av Lars Torsten Eriksson och guidar dig genom de viktigaste begreppen och utmaningar som källkritik, normkritik, kritiska perspektiv, argumentationskritik och datamanipulation.

- Här är en kort e-bok för den som vill få en snabb introduktion. Det är lätt läsning och ger en fördjupad förståelse för vad kritiskt tänkande är och vad det kan användas till.

E-boken laddas ned via OpenSN (en fil i formatet .epub vilket enbart kan läsas via e-bokprogram). För att kunna läsa en e-bok på dator behöver du ha Adobe digital editions på din dator. Eller har du webbläsaren Mozilla Firefox, ladda hem EPUBReader.

Vill du läsa e-boken på en mobil enhet som till exempel läsplatta, surfplatta eller mobiltelefon behöver du en läsapp. Där finns oftast redan en läsapp installerad, men annars finns till exempel Bluefire Reader som du kan ladda ned via Google Play eller App Store.

Inga kommentarer: