lördag 29 april 2017

Google Classroom nu öppen för alla

Google Classroom är en molnbaserad lärplattform som hittills har ingått i tjänstepaketet G Suite for Education, som många skolor använder. Nu kan alla med ett Googlekonto använda Google Classroom enligt en artikel i Digital Trends, Google Classroom opens its doors to one and all. Plattformen integrerar flera kända Googletjänster som Google Drive, G-mail, YouTube, Hangouts och Kalendar. Du kan skapa en kurs med moduler, uppgifter, forum, e-möten, kalendar osv och bjuda in deltagare via g-mail.

Den nya öppna versionen av Google Classroom riktas mest mot lärare som inte har tillgång till en vanlig lärplattform, konsulter, hobbyutbildare eller mindre utbildningsorganisationer. En viktig skillnad är att organisationer som har skrivit avtal med Google utsätts inte för reklam medan den öppna gratis versionen som nu släpps kommer att innehålla vissa reklaminslag. Ingenting är ju gratis!

2 kommentarer:

Anders Svensson GD sa...

Hej! Tack för ditt fina arbete med att sprida nyheter. Det är guld. I den här artikeln har det nog smugit in ett fel när det står att de som betalar för G Suite for Education slipper annonser. Det bör väl vara 'de som skrivit avtal med Google'?! /Anders Svensson

Alastair Creelman sa...

Tack Anders. Jag ändrar i texten direkt.