lördag 5 maj 2012

Banbrytande avtal mellan UR och Copyswede

UR och Copyswede har tecknat ett viktigt avtal som gör det möjligt för UR att tillgängliggöra tusentals TV- och radioprogram fritt på nätet, enligt ett pressmeddelande i Newsdesk, Banbrytande avtal mellan UR och Copyswede. Det har hittills funnits många restriktioner kring URs omfattande samling utbildningsfilmer men nu kan flera komma åt materialet. URs vd Erik Fichtelius var förstås väldigt glad över resultatet:

- Det här är en viktig milstolpe i arbetet med att ”befria utbildningsprogrammen”, säger UR:s vd Erik Fichtelius om det avtal som nu tecknats mellan UR och Copyswede. Avtalet gör det möjligt för UR att tillgängliggöra ett stort antal tv- och radioprogram på ur.se. Kunskapsprogram som tidigare enbart varit tillgängliga genom lösenordskyddade nätverk och i UR Play under sex månader efter sändning.

- Sveriges elever, lärare och studerande får det mycket enklare att hitta och använda våra kunskapsprogram. Genom det här avtalet och andra upphovsrättsliga avtal kan vi nu tillgängliggöra en kunskapsbank med cirka 11 000 program, alla sökbara utifrån den svenska utbildningens behov. Det är ett stort framsteg där vi möter upp den digitala utvecklingen i utbildningsvärlden.

1 kommentar:

charlotta wasteson sa...

Absolut underbart och verkligen på tiden!!!