fredag 9 november 2012

Schoology - ny lärplattform i molnet

Nu kommer ännu en ny aktör in i lärplattformsmarknaden för att utmana Moodle, Blackboard och de andra. Schoology är en molnbaserad lärplattform och det betyder att du inte behöver sköta driften och alla uppdateringar. Plattformen är gratis men om en skola, universitet eller företag ska använda den med egen profil och större frihet blir det förstås avgifter.

Alla vanliga lärplattformstjänster ingår i Schoology som diskussionsforum, quizzar, betygshantering, inlämningsuppgifter mm. Utseendemässigt ser diskussionsforum ut som Facebook och hela plattformen påminner om vanliga sociala medier. Man kan koppla in till exempel Google Docs för att studenter ska enkelt kunna samarbeta och det finns en inbyggd Dropbox. För tidigare Moodleanvändare finns en funktion som tillåter direktimportering av Moodlekurser.

Titta på en kort introduktionsfilm:

2 kommentarer:

Cecilia Kvam sa...

Den här ser mycket bra ut, och får mycket beröm av lärare -i USA i alla fall. Undrar om någon i Sverige har börjat använda den - någon som vet?

De premium-appar/tjänster som kostar, skulle vara intressant att veta om de funkar här. T ex om det skulle gå att koppla till Skola24 eller andra lokala tjänster.

Detta -eller Edmodo -är nåt jag ska testa i alla fall, som alternativ till pappersfloden och de tidskrävande kontakterna via epost/Facebook/sms.

Och kontakten med kollegor och elever globalt är ju inte precis en nackdel!

Har någon erfarenheter av detta eller liknande?
/Cecilia

Alastair Creelman sa...

Tack för kommentaren Cecilia. Jag har inte hört om någon i Sverige som använder detta. Vi är kanske lite avvaktande inför nya verktyg som är lite utanför ramarna. Ta kontakt om du vill diskutera vidare. Jag är lätt att hitta i Skype.