söndag 11 november 2012

Skriv interaktiva berättelser

Inklewriter är ett nytt gratis verktyg som hjälper dig att skriva interaktiva berättelser. Det finns ett växande intresse för skönlitteratur där författaren skriver en berättelse med flera alternativa händelseförlopp och läsaren tvingas välja flera gånger under historien. Det betyder att läsarens val styr berättelsen och man kan läsa gärna om boken för att se vad som händer om man väljer annorlunda.

Inklewriter låter dig skriva sådana berättelser, håller reda på alla parallella spår och ser till att du knyter ihop säcken till slut. Du kan importera bilder och skriva i olika mall och när du är klar kan du även ladda upp den i Kindleformat som färdig e-bok. Du kan också dela med dig av ditt verk via Facebook, Tumblr, Blogger, Google+ osv. En mycket kreativ utmaning för alla som vill utveckla sin skrivförmåga.2 kommentarer:

Magnus sa...

Hej,

Intressant teknik, men jag vänder mig emot att du beskriver det som "ny sorts skönlitteratur" -- redan på 1980-talet när jag lärde mig läsa fanns greppet i vanliga pappersböcker. Greppet är inte nytt, men den specifika tekniken.

//Magnus

Alastair Creelman sa...

Tack Magnus. Ändrat nu.