tisdag 11 augusti 2015

Sök projektmedel med video


80% av all internettraffik idag är video så det känns ganska logiskt att Internetfondens senaste ansökningsomgång vill ha korta videopresentationer av varje projektförslag, Ansök till Internetfonden med videopitch. De som söker medel ska självklart fylla in den vanliga ansökan men ska dessutom spela in en film på två minuter som sammanfattar syftet med projektet. Du behöver ingen dyr utrustning heller, det räcker med en mobil.

- I dag öppnar vi Internetfonden för nya ansökningar och i denna ansökningsomgång har alla chansen att visa upp sig i form av ett videoklipp. Fördelen är att man kan använda multimedia och förklara sin projektidé på fler sätt än i text. Nackdelen är att det tar tid att få till en bra videopitch. Tekniskt räcker det med en smartphone för att göra själva videon, men innehållet tar kanske ett tag att få till. Det är inte en skönhetstävling utan det är innehållet som är viktigast.

Att kunna sammanfatta ett projekt, kurs, företag, satsning osv kort och tydligt på film är en viktig kompetens för alla att träna på. Idag är det allt vanligare att studenter, forskare och lärare skapar egna filmer som förklarar sina aktiviteter på ett populärvetenskapligt sätt. Det väcker uppmärksamhet, är lätt att förstå och kan enkelt delas vidare.

Inga kommentarer: