söndag 3 juni 2012

Course Hero - kursmaterial och resurser från världens universitet

Kursmaterial, övningar, tester och föreläsningar från tusentals universitet i världen finns redan på nätet men det är svårt att hitta rätt om man bara söker själv. Under det senaste året har flera nya företag och projekt startats för att erbjuda ett samlat och kvalitetssäkrat utbud av material för studenter som vill komplettera sina utbildningar eller för dem som vill studera på egen hand.

En sådan heter Course Hero. Där hittar du en enorm samling studiedokumentation från tusentals universitet, länkar till inspelade föreläsningar och samlingar flashcards som hjälper dig plugga in begrepp och glosor (du kan också skapa egna samlingar flashcards och spara dem på Course Hero). De har ett nätverk handledare (tutors) som kan svara på dina frågor inom de flesta ämnesområden men för att använda denna tjänst och få full tillgång till Course Heros utbud måste man betala (cirka 700 kr/år).

Nu erbjuder de dessutom flera gratis utbildningar inom företagsekonomi, entreprenörskap och webbprogrammering som använder öppna lärresurser från många universitet.

Här ser du en introduktionsfilm om Course Hero.

Inga kommentarer: