tisdag 18 juni 2013

MOOC-reportage i Vetandets Värld

Det kommer nya svenska artiklar och debattinlägg om MOOCs varje vecka nu efter ett par års tystnad. En del presenterar en ganska förenklad bild, andra ger lite mer bakgrund och sammanhang. Men vill du skaffa dig ett helhetsintryck får du söka dig till utländska artiklar, rapporter och bloggar.

Denna vecka har radioprogrammet Vetandets Värld ett längre reportage om MOOCs med bakgrund och en diskussion om hur svenska lärosäten kan förhålla sig till fenomenet med intervjuer med Eva Wiberg (prorektor, Lunds universitet) och Ebba Ossiannilsson (Lunds universitet). Lyssna här:

Lyssna: MOOC - gigantiska studiecirklar på nätet

En kritisk artikel om MOOCs finns i Uppsala Nya Tidning, MOOCs-studenter bildar B-laget. En del bra synpunkter men det finns ju många olika typer MOOCs och många har bra möjligheter för interaktivitet och gruppdiskussion.

Vill du lära dig mer om MOOCs kan du följa EFQUEL MOOC Quality Project som varje vecka publicerar längre artiklar och bloggposter från de främsta experterna och forskarna inom området. Stephen Downes, en av dem som utvecklade begreppet MOOC redan 2008, har en omfattande sajt mooc.ca med länkar till alla artiklar, nyheter, kurser och debatt om MOOCs.

Inga kommentarer: