torsdag 5 september 2013

Twittergrupper för lärare

CC BY Some rights reserved by danielmoyle
Ett bra sätt att utveckla ditt kontaktnät är att följa olika Twittergrupper. En sådan grupp kännetecknas av ett # framför namnet på gruppen (till exempel #bibliotek). Här kan deltagarna diskutera och tipsa varandra om nyheter. Om du följer en sådan grupp ser du alla inlägg även av lärare som du annars inte har kontakt med. Vissa av dessa kontakter vill du säkert följa och andra vill du bara se i gruppen. Du bestämmer om du vill bara följa gruppen eller delta aktivt.

Problemet för många är att upptäcka dessa grupper. Webbtidningen Educational technology and mobile learning har publicerat en bra lista över bra Twittergrupper inom utbildning, The comprehensive dictionary of educational hashtags for teachers. Listan är omfattande med både allmänna utbildningsgrupper och ämnesspecifika. Alla är förstås på engelska. En kort lista över svenska grupper finns på Svenska hashtags för Twitter.

Ytterligare en finness med Twitter är att skapa egna grupper med folk som du följer och är särskilt bra inom ett visst område. En kort enkel guide till detta finns på Edudemic: How To Create A Twitter List – A Step By Step Guide!

Inga kommentarer: