måndag 17 mars 2014

Nordiskt ingenjörsprogram skapas

Bild: U Nordic
En grupp svenska och norska lärosäten planerar att samarbeta för att skapa ett nordiskt ingenjörsprogram inom initiativet U Nordic. Utbildningen ska riktas mot studenter i kommuner som inte har en egen högskola och samarbete med lärcentra kommer att vara en viktig del av utbildningens upplägg. Särskilt fokus kommer att läggas på kommuner med stort behov av kvalificerade ingenjörer och utbildningen kommer att kombinera distansstudier med support och praktik på plats tillsammans med lokala företag.

Idag består partnerskapet av Stockholms universitetUmeå UniversitetHögskolan i GävleHøgskolen Stord HaugesundHøgskolen i Nesna, svenska lärcentranätverket Nitus och den norska motsvarigheten Studiesenteret.no men nya partners är välkomna.

En rekke høgskoler og universtitet lanserer planer om et felles nordisk ingeniørprogram. Man vil møte det store behovet for ingeniører på en ny og moderne måte - der både innhold, form og distribusjon blir tilpasset næringsliv og enkeltmennesker i hele samfunnet. Nå inviteres flere høgskoler og universitet med i samarbeidet.

Läs mer i broschyren Hvorfor Norden ikke bare trenger tusenvis av nye ingeniører. Men tusen flere ”lyriske” ingeniører.

Inga kommentarer: