lördag 14 februari 2015

Kalmar lanserar skolapp för elever och föräldrar

Bild: Kalmar Kommun
Kalmar kommun lanserar nu #SkolAppKalmar för att underlätta information och kontakt mellan skola och familj.

- Föräldrar har behov av att på ett enkelt och smidigt sätt kunna få tag i information från den eller de skolor som deras barn går i. Elever vill veta saker snabbt om skoldagen. Därför finns matsedel, schema och massor av annan information samlad, berättar Mats Linde, förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Dagens ungdomar är vana användare av teknik. Många har tillgång till smarta telefoner och söker också smarta, enkla lösningar. Appar till iPhone och Android-telefoner finns det en överflöd av. Men ingen som täckte det behov man såg i Kalmar kommun. I Kalmar satsar man nu på en app som är till för både skolan, eleverna och föräldrarna.
- En av våra skolor, Kalmarsundsskolan, fick idén att skapa en unik skolapp för sin skola som skulle innehålla sådan information som efterfrågas av föräldrar och elever. Vi valde att göra appen större än så – en #SkolAppKalmar för samtliga skolor inom Kalmar kommuns skolväsende, berättar Åke Gustafsson, planeringssekreterare på barn och ungdomsförvaltningen.

#SkolAppKalmar ska underlätta kontakten mellan skolan, eleverna och föräldrarna och har när den nu lanseras följande innehåll:
  • nyhetsflöde direkt från skolan
  • elevschema för klasser
  • lovdagar och läsårstider
  • skolans egen kalender med vad som händer
  • sjukanmälan via appen
  • kontaktinformation till skola och personal (ring eller skicka mejl via appen)
- Vi ser verkligen nyttan för eleverna att enkelt ha koll på schema och aktiviteter. Och även för föräldrarna kommer det att underlätta att ha allt på ett och samma ställa, menar Åke Gustafsson.

#SkolAppKalmar finns att ladda ner för iPhone och Android-telefoner.

Källa: Pressmeddelande, myNewsdesk: Ny app ger bättre skolkontakt

Inga kommentarer: