tisdag 10 februari 2015

Trender och utmaningar för skolans digitalisering

CC BY Some rights reserved by NMC
Skolverket arrangerar ett webinar, Trender och utmaningar för skolans digitalisering, 12 mars 10.00-11.00 för att presentera och diskutera en ny rapport om trender inom IT och lärande i skandinaviska skolor.  Rapporten heter 2015 NMC Technology Outlook - Scandinavia schools och har tagits fram av New Media Consortium tillsammans med 60 skandinaviska experter och i samarbete med Skolverket, Senter for IKT i utdanningen och Styrelsen for It og Læring.

- Spel, robotar och molnet i klassrummet - välkommen till ett webbinarium där vi skådar in i framtiden. Vi presenterar en skandinavisk rapport som beskriver de tekniktrender som kan få betydelse inom skolan på 1 - 5 års sikt. Sextio skandinaviska experter har tillsammans identifierat, rangordnat och beskrivit nyckeltrender, utmaningar och viktiga tekniktrender. Skolledare och huvudmän kan använda rapporten i sitt strategiska arbete och beslutsfattande.

Seminariet leds av Skolverkets Peter Karlberg och ingen anmälan krävs. Sändningen sker via Adobe Connect och du behöver inte ladda ner något i förväg (läs mer om tekniska krav). Bara klicka på denna länk strax före 10.00 den 12 mars.

Inga kommentarer: