söndag 13 februari 2011

5-minutersfilmer som förklarar begreppen

När du som lärare vill snabbt veta det viktigaste kring en ny teknik eller metod kan en kort video vara den bästa inledningen. Att få en enkel sammanfattning kan sedan stimulera dig att läsa vidare. En amerikansk sajt, Learn IT in 5, fungerar som ett videobibliotek med ett stort utbud korta filmer som förklarar de flesta begreppen inom nätbaserat lärande samt många praktiska lektionstips. Principen är att alla filmer ska vara max 5 minuter långa.

Som smakprov kan du titta på en kort förklaring om ett praktiskt verktyg som heter Embedit, som hjälper dig att enkelt lägga in ett dokument på en blogg, wiki eller annan webbsida.

2 kommentarer:

Lena Lorentzen sa...

Tack, tack, tack för att du råkade lägga ut just den här filmen. Har letat i dagar efter ett sätt att lägga upp dokument på bloggen och på något sätt snubblade jag in på din blogg och hittade den här. Hallelulja!

Alastair Creelman sa...

Roligt att du hittade rätt. Jag kanske borde ha skrivit om EnbedIT som verktyg i stället för videobiblioteket där jag hittade det. Jag tycker också att det är ett mycket användbart verktyg.