söndag 14 augusti 2011

Högskolan i Kristianstad samlar sina videoresurser

Alla lärosäten och de flesta skolor producerar idag väldigt många filmer: inspelade föreläsningar, instruktionsfilmer, marknadsföringsfilmer, inspelade experiment, intervjuer och reportage. Problemet är att majoriteten av detta material ligger utspridda på enskilda datorer och servrar och är nästan omöjliga att hitta.

Men allt flera börjar skapa medieportaler som presenterar högskolans/skolans samlade utbud av videomaterial. En sådan samlingssida finns hos Högskolan i Kristianstad, LärandeResursCentrum. Det finns redan ett brett utbud av filmer; många är förstås riktade mot personal på högskolan men det finns många bra filmer som alla lärare kan ha stor nytta av med, bland annat, instruktionsfilmer om hur man delar dokument, skapar e-möten, spelar in egna föreläsningar mm.

Portalen har byggts i en öppen tjänst som heter Miro Community. Åsa Kronkvist har skrivit en kort bloggpost om hur de skapade portalen och rekommenderar tjänsten för andra skolor och högskolor som vill skapa en bra videoportal utan större investeringar.

Som smakprov får du en kort film som visar hur du hittar bilder på nätet som du får kopiera och använda.


Inga kommentarer: