tisdag 13 mars 2012

TED-Ed ger bra lärare möjlighet att nå global publik

TED talks har blivit en global fenomen med korta, inspirerande föredrag av världens bästa talare som du kan se när du vill på datorn, surfplattan eller mobilen. Nu satsar TED på utbildning genom ett nytt koncept, TED-Ed. De vill ha bra korta lektioner eller inspirerande tankeställare från lärare över hela världen. Du spelar in ditt bidrag själv och skickar in den till TED. TED vill också koppla in animatörer och designers från hela världen som kan lägga till grafik och animeringar till din lektion och resultatet blir en bra lektion med bra, förklarande grafik.

Allt läggs ut på TEDs nya TED-Ed kanal på YouTube. Här ser du en introduktionsfilm.

2 kommentarer:

charlotta wasteson sa...

Hej!

Nu kommer jag med en dum fråga. Jag vill prenumerera på TED ed via en lista över bloggar/filmer/radioprogram väl värda att följa, som jag har på min blogg, men jag lyckas inte hitta en adress som funkar. Blogger hittar ingen feed skriver den.

Du använder också blogger och jag undrar därför om du har något tips.

Alastair Creelman sa...

Du behöver adressen till TED-Eds RSS-flöde. Sedan i Blogger gå in i Layout - Add widget - Feed (RSS). Där kan du klistra in RSS-flödet och du får automatisk bevakning i en widget-ruta på bloggen. Som jag har gjort i höger marginalen på Flexspan på flera ställen.