fredag 23 mars 2012

Varför öppen utbildning?

Det amerikanska utbildningsdepartementet, Creative Commons och Open Society Institute vill främja användningen av öppna digitala lärresurser i landet genom att utlysa en tävling för lärare: Why Open Education Matters. Lärare från alla utbildningsområden uppmuntras producera korta filmer som förklarar fördelarna med att dela med sig av sitt undervisningsmaterial. Vinnaren ska få $25 000 och det finns även $5000 som andra pris och $1000 som tredje pris.

Syftet med tävlingen är att:
 - explain the use and promise of free, high-quality open educational resources and describe the benefits and opportunities these materials create for teachers, students and schools. 

Som startskott till tävlingen har utbildningsministern Arne Duncan spelat in den här introduktionsfilmen:



Läs även en artikel från New York Times: Open Resources: Transforming the Way Knowledge Is Spread.

4 kommentarer:

Helena Svensson sa...

Tittade in hos Ugglemamman och hittade coarkboard me. Fantastiskt sätt att få studenterna att jobba med PBL på distans. Skall testa instrumentet i samband med gruppträffar och i moment där dom brainstormar och lägger upp arbetet. Har också fått bort alla mina egna post it lappar på skrivbordet. Kolla in och skriv gärna ni som ser detta, så ser jag om det fungerar. http://corkboard.me/zFAhjKTw7F

//Helena

Helena Svensson sa...

En sak till. Vet du om det finns ett blogginstrument där det finns möjlighet för forumdiskussion. vet att en del communitys har den möjligheten. Kanske något för framtidens blogginstrument att undersöka. Känns lite konstigt att bara dyka in på ett inlägg för att kommunicera. Kanske någon annan vet om det finns dylika möjligheter någonstans?

//Helena

Alastair Creelman sa...

Jag skrev en post om detta när Åsa släppte filmen. Visst är det bra!

Alastair Creelman sa...

Det finns en widget i Blogger för chatt tror jag och i WordPress kan man säkert skapa något forumliknande lösning. WordPress är förmodligen bästa bloggverktyg men jag gillar Bloggers enkelhet trots begränsningar.