fredag 10 januari 2014

Skapa, anpassa och bearbeta digitala medier med Mozilla Webmaker

Mozilla Webmaker är en spännande portal med verktyg för att hjälpa dig skapa lärresurser som blandar bild, film, text och ljud. Syftet är att skapa en community där medlemmar kan skapa, dela med sig och bearbeta resurser. Webmaker ger dig möjligheten att komma igång med kodning på ett enkelt och ofarligt sätt genom att bearbeta andras verk (med tillstånd). Den innehåller 3 verktyg:
  • Popcorn maker - redigera filmer, bilder och ljud och blanda ihop nya mixar (mashups). Du kan skapa filmer med frågor och länkat material eller ett animerat bildspel.
  • Thimble - skapa egna webbsidor och se resultatet direkt i förhandsvisningen.
  • X-ray Goggles - verktyg som visar dig källkoden på vilken webbsida som helst och låter dig skapa en anpassad version.
Om du inte känner för att starta från noll finns det många goda exempel som redan har skapats och som du får bearbeta. Ser du något som du skulle kunna använda är det enkelt att skapa en egen version. Även om du inte kan skriva t ex html-kod kan du bara ersätta textdelarna med din text så ändras det på webbsidan. För lärare finns det många lektionsmallar där all kodning är redan klar och du behöver bara fylla på med innehåll. Se Storycamp Teaching Kits and Resources för exempel.

Inga kommentarer: