tisdag 10 mars 2015

Hellre lärarutbildning än dokusåpa

Förra året kom den oroväckande nyheten att fler svenskar sökte sig till dokusåpan Paradise Hotel (11 000) än till lärarutbildning (10 198). Linnéuniversitetet vill nu vända på trenden och har skapat en särskild kampanj, Borde inte fler söka till en lärarutbildning än till en dokusåpa? (söklärare.se) för att få fler att söka till Sveriges lärarutbildningar. Där kan du hjälpa till genom att rekrytera en Facebookvän med läraregenskaper, visa upp att du är en stolt lärare om du redan arbetar inom yrket eller ta steget att ansöka själv.

– När vi fick höra att fler sökt till en dokusåpa än till en lärarutbildning tog vi det som en rolig utmaning. Vi är säkra på att det finns massvis av framtida lärare där ute som känner sig lika sporrade som vi att i år ta revansch! Vi tycker att det är dags att röra om i grytan lite. Vad som helst kan ju hända fram till sista ansökningsdagen, säger Mats Nordänger, kanslichef Lärarutbildningskansliet, Linnéuniversitetet.

söklärare.se hittar du även sex övertygande anledningar till varför du borde bli lärare i stället för dokusåpakändis och information om Linnéuniversitetets lärarutbildningar. Kampanjen pågår till sista ansökningsdag, då man hoppas kunna presentera ett vinnande resultat för lärarutbildningarna.

Källa: Pressmeddelande, Linnéuniversitetet, Linnéuniversitetet utmanar svenskarna att skrota dokusåpadrömmarna.

Inga kommentarer: