torsdag 24 mars 2016

Ny bok om distansmöten


Möten via nätet är för många en självklarhet men effektiva möten kräver planering och tydliga regler, precis som fysiska möten. En ny bok, Distansmöten – effektivitet, tillgänglighet och kreativitet av Terese Raymond och Ulrika Eklund (Idealistas förlag 2016), ger praktiska råd om hur du genomföra effektiva distansmöten och vilka verktyg och hjälpmedel som kan användas.

- Boken ger verktyg för att förbereda, genomföra, leda och följa upp effektiva möten. Möten som tar tillvara resurserna hos mötesdeltagarna och leder till tydliga resultat. Samtidigt bidrar boken med kunskap och perspektiv på tekniska lösningar och på säkerhet vid möten på nätet. Syftet med boken är att ge idéer och ny energi till ett ständigt förbättringsarbete i alla möten och särskilt i de på distans.

Distansmöten kompletterar fysiska möten och betyder att man kan träffas oftare. Men vissa grupper kan helt enkelt inte träffa fysiskt på grund av höga resekostnader och i sådana fall är distansmöten helt nödvändiga. Boken visar att dessa möten kan vara lika fruktfulla som fysiska om man planerar ordentligt, väljer rätt verktyg och ger tid för övning.

Läs Elisabet Norins recension av boken på folkbildningens nättidning Re:flex”Distansmöten” – roligt och nyttigt i en enda smäll.

1 kommentar:

Niilo Alhovaara sa...

Har du läst, Alastair? Jag blir lite nyfiken!