Photo by Christin Hume on Unsplash |
I stället rekommenderar hon reklektiva uppsatser med tillgång till informationskällor och som är svåra att fuska sig till. Uppsatsen ska sedan kontrolleras via Urkund. För faktakunskaper kan quizfunktionen i lärplattformen användas med slumpmässig ordning på frågorna och kravet att få alla rätt innan man får komma vidare.
Till slut ger hon tre exempel på examinationsuppgifter inom mer praktiska ämnen:
Somliga examinationer är tänkta att testa studenters färdigheter. Färdigheten kan vara att skriva programkod, att skapa ett textilt konstverk eller att leda en lektion i NO. Här kan det krävas en hel del uppfinningsrikedom för att översätta det till ett digitalt format, men några förslag som vi kan ge är:
Letar du efter alternativa metoder för examination på distans kan du hitta många bra förslag i en guide från irländska Dublin City University, Advice for Choosing Alternative Assessments. Guiden har en Creative Commons licens så om du har lust får du översätta den till svenska så länge du anger och länkar till källan.
- Låt studenterna spela in en instruktionsfilm där de förklarar hur de har skapat kod för ett visst program.
- Låt studenterna dokumentera processen att ta fram det textila hantverket och sammanställa till en berättelse.
- Låt studenterna arbeta med distansverktyg som Zoom och Teams för att hålla sin lektion, kanske för kurskamrater. Det är också ett sätt att förbereda studenterna för att all undervisning inte sker fysiskt i ett klassrum.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar