fredag 1 november 2013

Kvalitetssäkrade appar för skolan

Appar för mobiler och surfplattor används redan i många skolor och förskolor men utbudet är så stort att det blir väldigt stressigt för läraren att hitta rätt. Dessutom tar det mycket tid att räkna ut hur appen passar in i läroplanen och om den verkligen är så bra som beskrivningen lovar.

Bild: Kunskapsplattan (med tillstånd)
En ny tjänst, Kunskapsplattan, gör valet enklare enligt ett pressmeddelande på MyNewsdesk, Unik webbtjänst för appar sparar lärares tid. Kunskapsplattan presenterar kvalitetssäkrade appar som är lämpliga för svenska skolor och förskolor. En grupp erfarna lärare granskar apparna, taggar och sorterar dem efter nivå, ämnesområde och åldersgrupp. Dessutom finns det en checklista som kopplar apparna till läroplanen och tjänsten kan även plocka ihop ett paket appar för just din klass.

Enligt Kunskapsplattans grundare Annika Persson:

- Vi tar fram app-paket utifrån olika behov. Det kan vara allt från app-paket för matte åk 2, tema rymden till paket med appar som är till hjälp vid läs- och skrivsvårigheter. Dessa paket gör att lärarna slipper leta, testa och välja själva - de får ett färdigt startpaket att börja med, ett ”recept”, om man så vill! Efterhand som läraren blir varm i kläderna så kan han/hon anpassa app-paketen efter behov.


1 kommentar:

JoachimTh sa...

Vill man slippa betala för app-paket rekommenderas Skolappar.nu. Alla recenserar ideellt, sajten är helt gratis att använda och man kan skapa Pinterest-listor om man vill tipsa andra om sina favoritappar. http://www.skolappar.nu/applistor/