onsdag 25 maj 2016

Digitalakademin - öppna kurser för alla

Digitalakademin är ett spännande initiativ som erbjuder kostnadsfria kursmoduler för att hjälpa små- och medelstora företag dra nytta av digitalisering.

- Digitalakademin är ett rikstäckande utbildningsinitiativ, som hjälper små och medelstora företag att växa med hjälp av internet. Initiativet grundades av Almi Företagspartner och Google och erbjuder kostnadsfria utbildningar - både online och fysiska utbildningar - för att ge Sveriges verksamheter de verktyg de behöver för att lyckas online.

Det finns ett stort utbud av kursmoduler att välja mellan och du studerar i egen takt. Du får även hjälp att formulera dina mål och får förslag på studieplan. Men du behöver inte studera ensam; du kan anmäla dig till kostnadsfria seminarier på flera orter i landet  eller delta i kursforum. När du har gått genom en modul och klarat alla frågor får du ett digitalt certifikat (s. k. Open Badge).

Digitalakademin är ett europeiskt initiativ av Google i samarbete med nationella partners och det finns liknande kursutbud i många länder (t. ex. Danmark, Storbrittanien, Tyskland)

Inga kommentarer: