måndag 2 maj 2016

Flexikon - uppdaterad guide till flexibelt lärande

Flexikon är en omfattande guide till flexibelt lärande som har producerats av Folkbildningsnätet och som innehåller mängder av guider, instruktionsfilmer och goda exempel som är relevanta för lärare på alla utbildningssektorer, inte bara inom folkbildning.

- Flexikon är en utgångspunkt för folkbildare som vill lära sig mer om flexibla metoder och digitalt lärande. Vi är en del av Folkbildningsnätet, en gemensam resurs för landets folkhögskolor och studieförbund. Vi har samlat pedagogiska erfarenheter, tips och material. Vi vill inspirera pedagoger och ledare till utveckling av lektioner, kurser och cirklar. Samtidigt sker en utveckling av den egna professionen.

Flexikon är uppdelad i två huvudspår: flexibla metoder (med fokus på pedagogik) och digitala verktyg. Nu har avdelningen om flexibelt lärande reviderats med många nya filmer och guider om t ex mål, lärprocesser, kursens arbetsformer, tillgänglighet, kursplanering, pedagogisk dokumentation, utvärdering och kursutveckling. Även om du jobbar inom skola, vuxenutbildning eller högskola finns det många matnyttiga moment här. Läs mer i en nyhetsartikel på Folkbildningens nättidning Re:flexNu blir Flexikon ännu bättre – guide till digitalt lärande.

Här kommer ett smakprov i form av en introduktionsfilm om kursplanering.


Inga kommentarer: