tisdag 29 september 2015

Sociala videomöten med Blab

Idag finns det många enkla verktyg för videomöten och videochatt. En ny sådan som växer starkt heter Blab. Blab är integrerad med Twitter som gör det enkelt att bjuda in kollegor till mötet och locka till sig tittare. Idén är att upp till fyra personer kan ha ett videomöte medan ett obegränsat antal tittar och kommenterar via en chatt eller Twitter. Som arrangör kan du enkelt bjuda in en deltagare till mötet så länge en av de fyra i videorutan drar sig tillbaka till deltagarstatus.

Många arrangerar egna paneldiskussioner eller kompissnack och en del har regelbundna talk shows precis som på TV. Inom utbildning kan man tänka sig klassdiskussioner med möjlighet till en bredare publik eller paneldiskussioner mellan experter som är öppna för många studenter. Det är enkelt att skapa ett möte och alla kan delta via dator, platta eller mobil.

Läs mer om Blab i en artikel i nättidningen Mashable, Blab video chat app is like Periscope for groups of friends. Här ser du en kort introduktionsfilm om tjänsten som visar de viktigaste funktionerna.

Inga kommentarer: