fredag 4 februari 2022

Internationella partnerskap för kompetensutveckling

Photo by Geralt on Pixabay

Kompetensutveckling för lärare genomförs oftast genom interna utbildningar och workshops men det finns många exempel på kurser och resurser som skapas genom nationellt eller internationellt samarbete. The Educationalist har sammanställt en guide till många sådana partnerskap, Inter-institutional partnerships in faculty development, och här hittar du många öppna fortbildningskurser, professionella nätverk och resurssamlingar för lärare som vill utveckla sin undervisning. 

En del erbjuder öppna kurser, som den irländska Open Courses eller den internationella OERu, medan andra är nätverk som UNICollaboration för virtuella utbyten, HEFi Reading Group som är en sorts bokklubb i högskolepedagogik och Online Teaching Toolkit av amerikanska Association of College and University Educators (ACUE).

Också med på listan är den öppna nätkursen Open Networked Learning som drivs av Karlstads universitet, Linnéuniversitetet, Lunds universitet och Mälardalens universitet i samarbete med lärosäten i fem andra länder. Vårens kurs startar 28 februari och det går fortfarande att anmäla sig (anmäl dig till ONL221). Här undersöker du olika aspekter av närbaserad utbildning genom projektbaserat lärande i internationella grupper.

Inga kommentarer: